Kontakt til Restart vedrørende interviews, presseforhold og andet kan ske via kontakt

Presseansvarlig.

Youssef Malla

Tlf: 60 37 79 82

E-mail: ym@restart-mentor.dk

 

Entreprenør tager del i integrationen af flygtninge

For nyligt fremlagde Carsten Koch-udvalget sine anbefalinger om, at flygtninge skal integreres via virksomhedsrettet aktivering - og Skou Gruppen har allerede ansat en flygtning i praktik

Skou Gruppen A/S er en af de virksomheder, som åbner sig for flygtninge. Den 21. januar 2015 havde Ismail Akram Ismail, som er syrisk flygtning, sin første arbejdsdag som praktikant hos Skou Gruppen.

Det var mentor- og støttekorpset Restart, der hjalp Hørsholm Kommune med at finde en praktikplads til Ismail Akram Ismail. Efter en opringning fra Restart til Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, var en praktikaftale hurtigt på plads.

- Da Restart ringede og spurgte, om vi kunne lave en praktikaftale med Ismail, sagde jeg selvfølgelig ja, fordi jeg mener, at Skou Gruppen som virksomhed har et ansvar for at hjælpe flygtninge i gang på arbejdsmarkedet. At vi kan bidrage og hjælpe en af de mange, som flygter til Danmark fra

Syrien, med et arbejde og med at komme ud og blive en del af det danske samfund, ser jeg som vores pligt,  siger Martin Skou Heidemann.

Ismail Akram Ismail er 24 år og har været i Danmark i tre måneder. Han har netop fået en femårig midlertidig opholdstilladelse i Danmark med mulighed for forlængelse. I Syrien har han arbejdet i byggebranchen, da hans far er entreprenør i landet. Derfor er en praktikplads hos entreprenørvirksomheden Skou Gruppen en god mulighed for Ismail Akram Ismail for at bruge sine kompetencer og samtidig blive en del af det danske samfund:

- Jeg er meget glad for at have fået praktikplads hos Skou Gruppen, fordi jeg så kan lære dansk, og lære hvordan man arbejder med byggeri i Danmark, siger Ismail Akram Ismail. 

Ismail Akram Ismail skal være med på et stort renoveringsprojekt på en boligkarre på Frederiksberg, hvor Skou Gruppen er hovedentreprenør. Boligkarren skal have nyt tag, hvor der skal bygges tagboliger, der skal laves nye badeværelser og skiftes installationer. Til daglig vil Ismail Akram Ismail gå sammen med tømrer Anton Østmann fra Skou Gruppen.

Praktikpladser fremmer integration 
Youssef Malla, fra Restart, er mentor for Ismail Akram Ismail, og han understreger, at en praktikaftale som den med Skou Gruppen er altafgørende for at integrere flygtninge:

- Undersøgelser viser, at praktik og arbejde giver en bedre integration end undervisning. Derfor skal vi have flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Ved at være på arbejdsmarkedet bliver de hurtigere til at stå på egne ben og frem for alt hurtigere til at lære det danske sprog, siger Youssef Malla.

Han og kollegaerne i Restart bistår kommuner med forskellige integrationskurser og med at finde praktikpladser til flygtninge, og Restart har især haft succes etablering af praktikaftaler.  

- Vi har god erfaring med praktikaftaler, og vi indgår dem gerne for at bidrage positivt til vores samfund, tage ansvar og gøre noget godt for andre mennesker, siger Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppen har tidligere åbnet dørene for mennesker med forskellige udfordringer, som skulle i gang på arbejdsmarkedet. 

- mir

----

Flygtninge kommer i virksomhedspraktik

Når flygtninge skal integreres i Danmark, er det afgørende at komme ud på arbejdsmarkedet. Det bliver slået fast igen og igen.

I Hørsholm er Skou Gruppen A/S er en af de virksomheder, som er med til at påtage sig opgaven. Onsdag den 21. januar havde Ismail Akram Ismail, som er syrisk flygtning, sin første arbejdsdag som praktikant hos Skou Gruppen.

Det var mentor- og støttekorpset Restart, der hjalp Hørsholm Kommune med at finde en praktikplads til Ismail Akram Ismail. Efter en opringning fra Restart til Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, var en praktikaftale hurtigt på plads.

- Vi stræber efter at finde en praktikplads inden for det område, som vores borgere tidligere har beskæftiget sig med i hjemlandet, så virksomheden også får et udbytte, siger Youssef Malla, der er mentor for 24-årige Ismail Akram Ismail, der har været i Danmark i tre måneder.

Han har netop fået en femårig midlertidig opholdstilladelse i Danmark med mulighed for forlængelse. I Syrien har han arbejdet i byggebranchen, da hans far er entreprenør i landet. Derfor er en praktikplads hos entreprenørvirksomheden en god mulighed for Ismail Akram Ismail.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag


----
Advokat og familiefar blev bådflygtning

Bombeflyene gjorde udslaget. Da angrebene fra luften begyndte, forsvandt håbet om at kunne leve et liv i Damaskus.

- Folk begyndte virkelig at flygte. Da raketterne fløj gennem folks døre, blev mange rigtig bange. De kan næsten rydde en hel bydel når flyvevåbnet kommer. Der er tre valgmuligheder tilbage; du dør af raketter, du bliver dræbt på gaden, eller hvis du stikker af, og de fanger dig, så dræber de dig, siger MAA.

Han optræder anonymt i denne artikel, men hans navn er kendt af Frederiksborg Amts Avis. Artiklen er skrevet på baggrund af interview med MAA, med hjælp fra tolk og mentor Youssef Malla fra støttekontaktkorpset Restart i Hørsholm.

MAA er en 47-årige advokat, og hans familie tog flugten for første gang for godt to år siden. Først til Libanon, senere til Algeriet, hvor hans kone og døtre er endnu, og endelig tog MAA sidste sommer turen med menneskesmuglerne. Først med bus til Libyen. Så med båd til Italien - presset sammen med andre ulykkelige skæbner i natten, gravide kvinder og børn.

Turen fortsatte videre gennem Italien og hele vejen til Danmark, hvor han nu sidder på den anden side af bordet i cafeen i Trommen i Hørsholm, mens lydene fra børnebiblioteket blander sig med hans fortælling om et hjem der er gået tabt, værdier der er mistet, og om solen der stod op over Middelhavet, mens en flok delfiner legede i bølgerne, og han selv sad i den tætpakkede fiskerbåd som bådflygtning på vej til Europa.

I dag er hans by smadret, og han er adskilt fra sin familie. Men til trods for de store tab, fylder taknemmeligheden mest...

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag

https://sn.dk/Hoersholm/Advokat-og-familiefar-blev-baadflygtning/artikel/467310

 

Info


Find os på facebook
Seneste nyt

Restart i DR

Se indslaget - ved at 

Læs mere »

Entreprenør tager del i integrationen af flygtninge

Læs mere »

Flygtninge i virksomhedspraktik

Læs mere »